www.casoc.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastră pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Vă rugăm să citiți modul în care www.casoc.ro prelucrează datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmați acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele Dumneavoastră pot fi oricând șterse urmând instrucțiunile din document.

 

Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

sigla iarna

  • Ziua Constructorului
  • Dataeveniment
  • Slide3

Precizari nr. 5.122NN/1.384/178 din 1999

privind modul de constituire si virare de catre investitori sau proprietari a cotei de 0,5% din valoarea devizului de constructii, cu corespondent in devizul general al lucrarii, cota aferenta Casei Sociale a Constructorilor
Publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 337 din 15 iulie 1999


Nr. 5.122NN/1.384/178 Ministerul lucrarilor publice si amenajarii teritoriului, Ministerul muncii si protectiei sociale, Ministerul transporturilor, In vederea aplicarii unitare a prevederilor art. 16 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 215/1997 privind Casa Sociala a Constructorilor si ale Hotararii Guvernului nr. 600/1998 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 376/1994 privind metodologia de elaborare a devizului general pentru obiectivele de investitii, ministrul lucrarilor publice si amenajarii teritoriului, ministrul muncii si protectiei sociale si ministrul transporturilor fac urmatoarele precizari: 


1. Cota aferenta Casei Sociale a Constructorilor, in cuantum de 0,5% din valoarea devizului de constructii, cu corespondent in devizul general al lucrarii, se constituie si se suporta de catre investitori sau de proprietari, indiferent de sursa de finantare si de forma de proprietate. 

2. Prin lucrari de constructii se intelege toate activitatile si genurile de lucrari cuprinse in sectiunea G - Constructii din Clasificarea activitatilor din economia nationala - CAEN, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 656/1997. 

3. Virarea sumelor constituite conform art. 1 se face lunar de catre investitori sau de proprietari, persoane fizice sau juridice, direct in contul Casei Sociale a Constructorilor, urmand ca aceasta sa le distribuie beneficiarilor indreptatiti, conform legii. 

4. Beneficiaza de fondul de protectie sociala provenit din cota de 0,5% din valoarea devizului de constructii, numai membrii Casei Sociale a Constructorilor care au achitate la zi obligatiile prevazute la art. 16 alin. (1) lit. a) si b) din Legea nr. 215/1997.

Linkuri utile

obiectewww.cmc.org.ro - Casa de Meserii a Constructorilor

www.federatiaconstructorilor.ro- Federatia patronatelor societatilor din constructii

www.psc.ro - Patronatul Societatilor din Constructii

www.pptt.ro - Patronatul producatorilor de tamplarie termoizolanta din Romania

www.uniunearestauratorilor.org - Uniunea nationala a restauratorilor de monumente istorice

www.fgs.ro - Federatia Generala a Sindicatelor Familia

www.paritarian-funds-construction.eu - Paritarian Social Funds in the Construction Industry

 

ELIGIBILITATECOTA05

We have 143 guests and no members online