stiri

Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii implementeaza pe parcursul anului 2023 un amplu proiect prin care ofera gratuit companiilor din sectorul de constructii un pachet de 10 cursuri online destinat cresterii nivelului de competente digitale

Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii implementeaza pe parcursul anului 2023 un amplu proiect prin care ofera gratuit companiilor din sectorul de constructii un pachet de 10 cursuri online destinat cresterii nivelului de competente digitale

Va transmitem spre informare si cu multa incredere in realizarea cu succes a proiectului prin implicarea dumneavoastra directa,  informatii despreProiectul DIGICONSTRUCT – Competente digitale pentru industria constructiilor , smis 143383. Informatiile complete le veti gasi accesand site-ul proiectului, www.digiconstruct.ro .


INSCRIERE COMPANII

formular in format .docx (Microsoft word)

formular in format .pdf (Portable Document Format)


Certificarea competentelor digitale este o prioritate si foarte curand o parte din acestea vor deveni o cerinta in desfasurarea procesului de achizitii publice.

Grupul tinta il constituie IMM-urile din domeniul constructiilor si angajatii acestora (din toate regiunile tarii, mai putin Regiunea Bucuresti –Ilfov).

Proiectul nostru are ca scop final :

- pregatirea profesionala a min. 350 de angajati din min. 35 IMM-uri inscrise

- consilierea a 10 companii in introducerea de programe relevante de învăţare la locul de muncă la 6 luni după finalizarea proiectului.

 

CONDITII DE ELIGIBILITATE PENTRU COMPANII :

 1. Sa fie IMM (sub 250 angajati sau CA < 50,0 mil. euro)
 2. Sa aibe cod CAEN principal/autorizat inscris in lista CAEN ELIGIBIL PENTRU PROIECT ( vezi sectiunea Constructii sau Fabricarea materialelor de constructii sau Activități profesionale, științifice și tehnice )
 3. IMM-ul nu are sediul social in Regiunea Bucuresti – Ilfov;

Formular de preinscriere : FORMULAR PREINSCRIERE COMPANIE (IMM) 

CONDITII DE ELIGIBILITATE PENTRU ANGAJATI

 1. Persoana care va participa la curs trebuie sa fie angajata in cadrul unui IMM eligibil cu codul CAEN principal/autorizat inscris in lista CAEN ELIGIBIL PENTRU PROIECT ( vezi sectiunea Constructii sau Fabricarea materialelor de constructii sau Activități profesionale, științifice și tehnice )
 2. Din Chestionarul de selectare cursuri se pot completa maxim 2 optiuni iar cursantul va fi selectat functie de disponibilitatea locurilor din fiecare grupa.
 3. Nu a mai beneficiat/nu beneficieza de nicio altă finanțare europeană din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific 3.12: Îmbunătațirea nivelului de cunostințe/competente/aptitudini aferente sectoarelor economice/domeniilor identificate conform SNC si SNCDI ale angajatilor – Competențe digitale pentru angajații din IMM.

Formular de preinscriere: FORMULAR PREINSCRIERE ANGAJATI (IMM SECTOR CONSTRUCTII) 

Va adresam invitatia de a completa formularele de  preinscriere sau formularul de contact accesand site-ul www.digiconstruct.ro  .

Ne puteti contacta la e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau  

la numerele de telefon : Expert recrutare si selectie companii – 0726138662 ; Expert recrutare si sectie angajati - 0729255000

Mentionam ca FPSC in parteneriat cu SC Best Smart Digital SRL vor programa primele cursuri pentru luna februarie 2023 , iar Lista cursurilor o gasiti AICI . Pentru mai multe informatii, accesati site-ul proiectului www.digiconstruct.ro  .

 

Timpul de derulare al programului este scurt (pana la sfarsitul anului 2023), iar programul de scolarizare trebuie gandit in functie de optiunile primite din partea dumneavoastra.

Asteptam cu interes raspunsurile dumneavoastra cat mai repede posibil, pentru a putea forma primele grupe. Toate cursurile oferite prin proiect se vor finaliza cu un certificat de absolvire emis de SC BEST SMART DIGITAL SRL .

PROGRAMARE CURSURI TRIMESTRUL I,  2023

Nr.

Titlu curs

Tip curs

Numar total grupe

FEB

 

MAR

 

Ore / curs

 

1

Cybersecurity pentru angajați

B

5

1

2

40

 

2

Protecția datelor cu caracter personal pentru angajati – protectia datelor in mediul virtual

B

5

0

1

40

 

3

Lucrul de acasă pe platforme digitale - Lucrul de acasă: provocări ți soluții. Cum să fii productiv din sufragerie

B

5

1

1

40

 

4

Social Media pentru afaceri - Folosirea social media în mod eficient în interacțiunea cu clienții și angajații

B

4

1

1

40

 

5

Comunicare în mediul digital - Comunicare și lucrul în echipă pe platforme digitale

B

4

0

 

40

 

6

Business Intelligence - Strategii și tehnologii utilizate de întreprinderi pentru analiza datelor si  informațiilor despre afaceri prin instrumente digitale

A

2

0

0

60

 

7

Managementul schimbării - Cunostinte si abilitati necesare in vederea sustinerii unei tranzactii eficiente de la o situatie actuala la o situatie ulterioara si dezvolta competentele manageriale si de leadership folosind instrumente digitale

A

2

1

1

60

 

8

Building INformation Modelling - curs de baza - Introducere in utilizarea metodologiei si softurilor BIM pentru gestionarea proiectarii, executiei si administrarii cladirilor

B

15

1

0

40

 

9

Building INformation Modelling - curs avansat - Utilizarea metodologiei si softurilor BIM pentru gestionarea eficienta a resurselor in contextul proiectarii, executiei si administrarii cladirilor. Pregatire pentru adoptia BIM in companie

A

3

0

1

60

 

10

Cybersecurity pentru cladiri inteligente CURS + LABORATOR APLICATIV 

A

2

0

0

40

 
CONSTRUCTIILE – ‘MOTORUL’ ECONOMIEI IN 2023

CONSTRUCTIILE – ‘MOTORUL’ ECONOMIEI IN 2023

Afla de la companiile de top din constructii si de la experti din piata despre cum sa:

– iti protejezi afacerea in inflatie

– contribui la ‘motorul’ economiei in 2023

09 februarie 2023 | Ramada Bucharest Parc
 
mai multe detalii aici
S-a lansat proiectul BUS4RoBOOST

S-a lansat proiectul BUS4RoBOOST

în contextul decalajului dintre situația actuală și a nevoilor de calificare ale sectorului de construcții pentru 2030

Peste 60 de reprezentanți din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Muncii, Ministerul Educației, din cadrul departamentului de Dezvoltare Durabilă al Guvernului României, mediul academic, companii din construcții, clustere de inovare, federații patronale, asociații, furnizori de formare în domeniul construcțiilor au participat, joi, 15 decembrie, la conferința de lansare a proiectului BUS4RoBOOST, finanțat prin programul LIFE-2021-CET-BUILDSKILLS: BUILD UP Skills al Uniunii Europene.

Dezechilibrele[1] în materie de competențe și scăderea cererii de forță de muncă slab calificată au accentuat neconcordanțele de pe piețele forței de muncă din UE. Sectoarele de construcții și producție, unde în mod tradițional predo­mină muncile manuale cu un nivel slab de calificare, au fost afectate în mod deosebit. Tehnologiile inovatoare determină o cerere crescută de noi competențe în sectorul de construcții. Cerințele privind transformarea digitală și eficiența energetică afectează profund industria. Scenariul viitor posibil este caracterizat de clădiri cu consum egal cu zero, Big Data și Internet of things, o concepție orientată spre client și lanțuri de valori complexe. Pentru o creștere a calității forței de muncă, unele obstacole structurale trebuie depășite:

 • reducerea numărului de tineri lucrători calificați datorită statutului slab al sectoarelor și al condițiilor de muncă neatractive;
 • îmbătrânirea forței de muncă, punând în pericol integrarea de noi competențe;
 • decalajul între formările profesionale inițiale și continue VET (EFP – Educație și Formare Profesională) și cererea de competențe pe piața sectorială a muncii.

În acest context, proiectul BUS4RoBOOST își propune să actualizeze sistemul de calificare din sectorul construcțiilor și al domeniilor conexe digitalizare, mediu, energie, green jobs, etc  pentru a putea pregăti forța de muncă să răspundă nevoilor de competențe ale industriei pentru 2030.

Evenimentul a fost organizat sub forma unei sesiuni plenare în care au fost prezentate obiectivele şi rezultatele așteptate în cadrul proiectului şi 2 sesiuni interactive, organizate pe 4 grupuri de lucru, moderate de membri ai partenerilor, în care s-au abordat 2 teme principale:

1. Trecerea în revistă și completarea calificărilor propuse spre analiză. Identificarea provocărilor specifice / barierelor în calificarea forței de muncă necesarecu precădere în privința eficienței energetice și renovării durabile a clădirilor.

2. Identificarea surselor relevante de informații pentru analiza situației actuale a formării profesionale în sectorul construcțiilor și domeniile conexe la nivel național și a metodelor de implicare a membrilor din Platforma Națională de Calificare (PNC) în activitățile proiectului.

Proiectul vizează relansarea Platformei Naționale de Calificare, revizuirea Analizei Stadiului Actual (SQA) și a Foii de parcurs naționale dezvoltate în cadrul proiectului BUILD UP Skills România (ROBUST) din 2011, care să susțină schimbarea paradigmei pentru atingerea țintelor asumate de România pentru 2030 și 2050, printr-un proces de renovare eficient și fiabil a fondului de clădiri, ca parte a obiectivelor naționale de dezvoltare durabilă. În cadrul proiectului, ce va avea o durată de 18 luni, se vor realiza conferințe, seminarii și ateliere de lucru regionale cu implicarea tuturor părților interesate, atât în faza de analiză, cât și în faza de elaborare a Strategiei. Toți actorii interesați se pot implica în demersurile proiectului în orice etapă, adresându-se oricăruia dintre parteneri.

Consorțiul care asigură implementarea proiectului este format din Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă (URBAN-INCERC), Asociația Clusterul pentru Promovarea Clădirilor cu Consum de Energie Aproape Egal cu Zero (Pro-nZEB), Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB), Oraşe Energie România (OER), Business Development Group (BDG), Asociația Clusterului „Technology Enabled Construction (TEC), Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România (AIIR).

Scopul Platformei Naționale de Calificare în construcții (PNC) este definirea şi apoi implementarea unei strategii şi a unei foi de parcurs coerente şi realiste pentru integrarea instruirii asupra soluţiilor energetice inteligente pentru clădiri, în programele principale de formare profesională şi în practica celor care activează în domeniul construcţiilor.

Pentru mai multe informații:

Coordonator proiect: Horia Petran

INCD URBAN-INCERC

București, Șos. Pantelimon 266 Tel. 021 2550835, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.buildupskills.ro

 

 

 

[1] Ghidul CEI privind competențele și calificările, European Federation of Building and Woodworkers,  2021

Sarbatori fericite!

craciun2022 1920x1080

CREȘTEREA SALARIULUI MINIM ÎN CONSTRUCTII LA 4.000 LEI, DE LA 1 IANUARIE 2023

1669300372big image 013 resize

Potrivit comunicatului de presă al Guvernului din 24.11.2022, la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social de ieri de la Palatul Victoria s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcțiilor sa crească la 4.000 de lei de la 1 ianuarie 2023.

Mai multe detalii aici.

stiri

Gala FPSC STAR CONSTRUCT 2022, ediția a III-a

După o pauză de 2 ani GALA ”STAR CONSTRUCT” – cel mai amplu și prestigios eveniment pentru sectorul construcții -  revine!

 starconstruct2022antetinform medium1250 600

cititi aici intreg articolul

stiri

Bunele practici ale partenerilor sociali din sectorul construcțiilor din România și Republica Moldova

cscBunele practici ale partenerilor sociali din sectorul construcțiilor din România și Republica Moldova

Aceasta a fost tematica seminariilor realizate în perioada 19-21 septembrie 2022 la Institutul Muncii din Chișinău, Republica Moldova, unde Casa Socială a Constructorilor (CSC) a fost invitată să participe în calitatea acesteia de organizație paritară, cu scopul de a constitui un exemplu concret de bune practici care să stea la baza argumentelor de susținere a proiectului de constituire a Casei Sociale a Constructorilor din Republica Moldova.

Evenimentul a fost unul cu o încărcătură simbolică deosebită, întrucât a marcat împlinirea a 30 de ani de colaborare, acțiune și solidaritate sindicală între Federația “SINDICONS” a sindicatelor constructorilor din Republica Moldova si FGS “FAMILIA”, partenerul social sindical reprezentativ în sectorul de construcții din România.

La seminarii au fost prezenți și au participat activ și partenerii sociali patronali, Federația Patronatului din Construcții din Republica Moldova, respectiv Federația Patronatelor Societăților din Construcții din România, parteneri care colaborează în a susține inițiativa de constituire a Casei Sociale a Constructorilor din Republica Moldova.

Cum a afectat pandemia de COVID-19 detașarea transnațională a lucrătorilor în construcții

EMECS cont Fb CSC 02.2022 Page 1

 

Din grijă pentru constructorii detașați transnațional în construcții, ne-am implicat, ca partener asociat, în proiectul EMEcs, desfășurat în perioada 2021 – 2022.

Cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul "EaSI" - Axele de progres 2014-2022, proiectul are ca scop înțelegerea modului în care lucrătorii detașați din construcții au fost afectați de măsurile introduse în statele membre pentru combaterea pandemiei de COVID-19 și modul în care lucrătorii pot fi mai bine protejați în viitor în circumstanțe similare.

Detalii în noua Secțiune Proiecte a site-ului CSC:  https://www.casoc.ro/ro/activitate/proiecte

 • Raportul de țară pentru România, aferent primei faze a proiectului, poate fi consultat, în limba română, aici
 • Celelalte rapoarte de țară rezultate din proiect pot fi consultate pe pagina proiectului: https://emecs-project.eu/resources/
footer logo
BUILDERS 'SOCIAL HOUSE
 
Adress: Str. Episcopul Timuș nr. 25, Bucuresti, sector 1, 011611 Romania
Phone:
(021) 317 89 02, (021) 316 83 42,
(021) 317 62 35
Fax: (021) 300 80 23
Mobil: 0747 061 170
Bank accounts:
LIBRA BANK: 
RO20 BREL 0900 3446 4RO1 1001
RAIFFEISEN BANK: 
RO46 RZBR 0000 0600 0333 4134
ISO 9001

certification according to the conditions of the ISO 9001 standard:2015 / SR EN ISO 9001:2015

ISO 9001
observer member of
European Association of Paritarian Institutions - AEIP

FOLOW US ON SOCIAL MEDIA

 Casa Sociala a Constructorilor @ Facebook  Casa Sociala a Constructorilor @ Linkedin
NEWSLETTER SUBSCRIBE
Stay up to date with the latest news in the field